Turisme

A prop

Vallbona de les monges

images.jpg

Podem trobar el seu famós Monastir de Santa Maria de Vallbona, que pertany a la ruta del Cister, on actualment, les monges que encara hi viuen, segueixen les normes i disciplines d l'ordre de Sant Benet. També trobarem l'espai Montesquiu, un museu sobre el poble, ara abandonat, que donà origen a la població de Vallbona de les Monges.
De camí podreu veure els estimaocells, un espai naturalista que converteix uns espantaocells en un lloc on interactuar amb la natura.
www.viuvallbona.cat

Montblanc

800px-Muralles_de_Montblanc.jpg

Aquest historic poble amb uns origens que remonten a l'any 1080 encara conserva el recinte amurallat més gran de Catalunya, la seva fira medieval als voltans de Sant Jordi es molt reconeguda. Dins les muralles trobarem l'església de San Miquel i la de Santa Maria de Montblanc, començada a construïr al 1163, a més dels vestigis del que va ser el castell.
Fora les muralles trobarem l'antic església de San Francesc, qui diuen que va pasar per Montblanc per l'any 1211 i el c
onvent de la Mare de Deu de la Serra.
www.montblancmedieval.cat/turismo/oficina-de-turismo

Tàrrega

(Tàrrega).jpg

Sens dubte, el major atractiu de Tàrrega és la fira del teatre al Setembre, però no deixeu de visitar el parc de Sant Eloi i les seves vistes, la parroquia de Santa Maria de l'Alba i el museu comarcal de l'Urgell
www.turisme.tarrega.cat/
Guimerà

Guimera.jpg

Poble petit però quedareu encantats dels seus carrer, el seu castell us donarà unes vistes per recordar.
www.guimera.cat/el-municipi/turisme


Poblet

Poblet.jpg


El Monestir de Santa Maria de Pobletdeclarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO es un impressionant conjunt arquitectònic i és el conjunt cistercenc habitat més gran d'Europa, un dels punts forts de Poblet, pero no l'únic. A nomès 15 minuts en cotxe arribarem al Bosc micologic de Poblet, una excursió pel mig del bosc apta per on descubrir bolets pintats en arbres.
www.vimbodi.altanet.org/turisme


Forés

Forès.jpg

Els seus carrers us enamoraran, pero si algo s'ha de veure a Forés es el seu mirador, un balcó cap a la Conca de Barberà amb unes vistes que no oblidareu.
www.fores.cat/turisme

L'espluga de Franco

L_Espluga_de_Francoli.jpg

Hi ha molt per veure a l'Espluga: el Museu de la vida rural, el Museu del vi, la Ruta templera i hospitalera,  la Fassina Balanyà, el Parc del Freginal, però sense dubte, el seu màxim reclam turistic són les seves impressionants Coves.

https://esplugaturisme.cat/